Kesla

Keslan tytäryhtiö MFG Components Oy myy valmistusliiketoiminnan Kotka Power Tech Oy:lle

15.09.2017 Investor releases

   

KESLA OYJ         PÖRSSITIEDOTE 15.9.2017 klo 10.30

   

KESLAN TYTÄRYHTIÖ MFG COMPONENTS OY MYY VALMISTUSLIIKETOIMINTANSA KOTKA POWER TECH OY:LLE

   

Kesla ilmoitti tilinpäätöstiedotteen yhteydessä helmikuussa harkitsevansa konepajajärjestelmät -segmentistä luopumista. Elokuussa yhtiö kertoi puolivuosikatsauksen yhteydessä rajaavansa neuvottelut yhteen MFG Components Oy:stä kiinnostuneeseen osapuoleen syyskuun loppuun saakka.

 

Neuvotteluprosessin tuloksena osapuolet ovat sopineet MFG Components Oy:n valmistusliiketoiminnan liiketoimintakaupasta tänään 15.9.2017. Liiketoimintakaupan myötä MFG Components Oy:n henkilöstöstä 41 henkilöä Tohmajärvellä siirtyy Kotka Power Tech Oy:n palvelukseen lokakuun 1. päivästä alkaen. MFG Components Oy jatkaa voimansiirtoon liittyvää maahantuontiliiketoimintaa jäljelle jäävän 4 henkilön voimin.

 

Liiketoimintakaupan myötä konsernille jää yksi raportointisegmentti - metsäkoneet. Liiketoimintakaupalla ei ole oleellista välitöntä vaikutusta konsernin tulokseen.

 

”Kaupan myötä Kesla-konserni fokusoituu entistä voimakkaammin metsä- ja kierrätysmateriaalien käsittelyä tehostavien ratkaisujen liiketoimintaan. Tehty järjestely vahvistaa Keslan taloudellista asemaa ja luo näin paremmat edellytykset panostaa tunnistamiimme kannattaviin kasvumarkkinoihin. Jäljelle jäävän liikevaihdoltaan vajaan 2 miljoonan euron maahantuontiliiketoiminnan osalta kartoitamme sekä yritysjärjestelymahdollisuuksia että mahdollisuutta kytkeä toiminta osaksi Keslan varaosamyyntiliiketoimintaa” kertoo Keslan toimitusjohtaja Simo Saastamoinen.

 

Kotka Power Tech Oy jatkaa Tohmajärvellä akselikytkimien suunnittelua ja valmistusta sekä keskittää osan sopimusvalmistuksesta Tohmajärven yksikköön.

 

Yhtiöiden yhteinen tiedotustilaisuus tiedotusvälineille järjestetään Tohmajärvellä MFG Components Oy:n toimitiloissa osoitteessa Pajatie 1 tänään 15.9.2017 klo 13.00 alkaen.

 

 

KESLA OYJ

 

Simo Saastamoinen

toimitusjohtaja

 

 

LISÄTIETOJA:

 

Toimitusjohtaja Simo Saastamoinen, 040-560 9310 (puhelimitse tavoitettavissa klo 11.30-12.30)

 

JAKELU:

NASDAQ Helsinki

Keskeiset tiedotusvälineet

www.kesla.com

 

Kesla on metsäteknologian kehittämiseen, markkinointiin ja valmistukseen erikoistunut konepajakonserni, joka hallitsee aines- ja energiapuukorjuun tuotantoketjun kannolta tehtaalle. Keslan tuotteita ovat mm. kuormaimet ja metsäperävaunut, puutavara-, metsäkone- ja kierrätysnosturit, harvesteri- ja energiakourat sekä hakkurit. Kesla on tytäryhtiönsä kautta myös merkittävä konepajatuotteiden järjestelmätoimittaja suomalaiselle konepajateollisuudelle. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2016 42,0 miljoonaa euroa. Metsäkoneryhmän liikevaihdosta viennin osuus oli 70,3 %. Vuonna 1960 perustetulla Keslalla on tuotantolaitokset Joensuussa, Kesälahdella, Ilomantsissa ja Tohmajärvellä sekä myyntiyhtiö Sinzheimissa, Saksassa. Keslan palveluksessa on noin 261 henkeä. Keslan A-osakkeet noteerataan NASDAQ Helsinki Oy:ssä.