Kesla

Tulosvaroitus: Kesla tekee 0,7 miljoonan euron kertaluontoisen kuluvarauksen 2124L nostureissa havaitun kestävyysongelman korjaamiseksi. Varauksen vuoksi liikevoiton ennakoidaan jäävän edellisvuoden tasolle.

11.11.2019 Pörssitiedotteet


KESLA OYJ, SISÄPIIRITIETO, PÖRSSITIEDOTE      11.11.2019    KLO 12:30


Kesla korjaa konsernin näkymää ja ohjeistusta vuodelle 2019:

Liikevaihdon odotetaan kasvavan tilikaudella 2019. Kuluvarauksen vuoksi liikevoiton ennakoidaan jäävän edellisvuoden tasolle.


Yhtiön aiemmin tiedottama näkymä ja ohjeistus vuodelle 2019:

Liikevaihdon ja liikevoiton odotetaan kasvavan tilikaudella 2019 hyvän tilauskannan vuoksi.


Keslan 2124L nostureiden pilareiden käyttöikä on osoittautunut merkittävästi suunniteltua lyhemmäksi, mikä voi johtaa yllättävään nosturin pilarin katkeamiseen, nosturin kaatumiseen ja henkilövahinkoon. Katkeamiseen johtava vaurio syntyy hitaasti noin 5 vuoden aikana eikä vaurion etenemistä voida silmämääräisin tarkastuksin havaita. Vastuullisuus-arvonsa mukaisesti Kesla on päättänyt vaihtaa kaikkien vuodesta 2013 alkaen toimitettujen 2124L nostureiden pilarit uuteen vahvistettuun konstruktioon.

2124L nosturi kehitettiin Kesla GmbH:lle Keski-Euroopan pitkäpuukuljetusmarkkinan käsittelytarpeisiin vuosien 2012-13 aikana. Mallimerkintä L viittaa kevyeen 24-tonnimetrin nosturiin, joka on kevennetty versio 2024 nosturista. Nyt tehtyjen konstruktiomuutosten myötä mallimerkintä ”L” poistuu Keslan mallistosta.

Kesla on viime vuosina voimakkaasti kehittänyt toimintaansa. Liiketoimintoihin perustuva organisaatioratkaisu on kirkastanut autonostureiden uudeksi liiketoimintastrategiaksi ”vaativiin olosuhteisiin soveltuvilla älykkäillä, kestävillä ja tehokkailla nostureilla tuottavuutta koko ajoneuvoinvestoinnin elinkaarelle”, jolle nosturin keveys on suunnitteluperusteena täysin alisteinen tekijä. Lisäksi yhtiö on parantanut tuotekehityksen järjestelmällisyyttä ja laatua porttikatselmuksiin perustuvalla tuotekehitysprosessilla ja FMEA-analyyseillä. Yhtiölle on perustettu myös erillinen laatuorganisaatio kokeneen laatupäällikön johtoon.

”Toimintatavan kehittämisen vuoksi riski vastaavien ongelmien syntymiseen tulevaisuudessa on merkittävästi pienempi”, toteaa toimitusjohtaja Saastamoinen.

Keslan lokakuun alustava tulos näyttää yhtiön jatkavan edelleen vahvaa suoritustaan. Lokakuun liikevaihto oli edellisvuoden tasoa ja liikevoitto koheni selvästi. Kertaluonteisen erän ennakoidaan kuitenkin vaikuttavan yhtiön tilikauden liikevoittoon siten, että se jää noin edellisvuoden tasolle.


KESLA OYJ

Hallitus


LISÄTIETOJA:

Toimitusjohtaja Simo Saastamoinen, 040 560 9310

JAKELU:

Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.kesla.com

Kesla on metsäteknologian ja materiaalikäsittelyn kehittämiseen, markkinointiin ja valmistukseen erikoistunut konepajakonserni, joka tuottaa asiakkaan alustaan integroituvia, parasta käyttökokemusta tuottavia ja asiakkaan liiketoimintaa edistäviä laadukkaita materiaalinkäsittelyratkaisuja. Keslan liiketoiminta on keskittynyt kolmeen liiketoiminta-alueeseen, jotka ovat traktorivarusteet, puunkorjuulaitteet sekä auto- ja teollisuusnosturit. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2018 45 miljoonaa euroa. Konsernin viennin osuus liikevaihdosta oli 72 %. Vuonna 1960 perustetulla Keslalla on tuotantolaitokset Joensuussa, Kesälahdella ja Ilomantsissa sekä myyntiyhtiö Appenweierissa, Saksassa. Keslan palveluksessa on noin 250 henkeä. Keslan A-osakkeet noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä. #yourlifetimematch.