Kesla

Asiakastietoa koronavirustilanteen vaikutuksista Keslan toimintaan

17.03.2020 Uutiset

Olemme tehneet yrityksessämme järjestelyjä henkilöstömme turvaamiseksi ja tartunta-aallon hidastamiseksi Suomessa. Toimenpiteisiin kuuluvat niin hygienian lisääminen, työtilajärjestelyt, etätyömahdollisuus kuin sisäisten ja ulkoisten kontaktien minimointi. Tilanteesta huolimatta, pyrimme palvelemaan asiakkaitamme entiseen tapaan.

Lue lisää »

Tiedostustilaisuuden 6.2.2020 aineisto

11.02.2020 Uutiset

Kesla Oyj:n tilinpäätöstiedote vuodelta 2019 julkaistiin torstaina 6.2 klo 9.00. Toimitusjohtaja Simo Saastamoinen esitteli yhtiön toisen vuosipuoliskon ja koko tilikauden 2019 tuloksen analyytikoille, sijoittajille ja medialle suomenkielisessä tiedotustilaisuudessa Helsingissä Pörssitalossa torstaina 6. helmikuuta 2020.

Lue lisää »

Keslan yhteistyö AGCO Internationalin kanssa laajenee Belgiaan

28.01.2020 Uutiset

Kesla solmi alkuvuodesta 2016 AGCO International GmbH:n kanssa sopimuksen traktorin metsävarusteiden jakelusta. Sopimuksen teon jälkeen yhteistyö on aloitettu Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Latviassa. Nyt yhteistyö laajenee myös Belgiaan. Mukana yhteistyössä on nyt kaksi jälleenmyyjää: eteläbelgialainen Agricotrac ja ja pohjoisbelgialainen Atelier Johan Dubois.

Lue lisää »

Kesla panostaa laatutyöhön myös tavaroiden vastaanotossa

16.01.2020 Uutiset

Pohjoiskarjalaisen konepajayrityksen Kesla Oyj:n tuotteet ovat jo kuudenkymmenen vuoden ajan olleet kuuluisia erinomaisesta laadustaan. Laadun tason ylläpitäminen vaatii pitkäjänteistä ja jatkuvaa työtä niin omien kuin alihankkijoiden prosessien ja tuotteiden parantamiseksi. Vuoden 2019 loppupuolella yritys koulutti kymmenkunta varasto- ja logistiikka-alan työntekijäänsä vastaanottotarkastajiksi.

Lue lisää »

Keslan henkilöstöä palkittiin ritarikuntien kunniamerkein

03.12.2019 Uutiset

Keslan henkilökuntaan kuuluville myönnetään 6.12.2019 ritarikunnan kunniamerkkejä. Kunniamerkein palkittuja ovat tällä kertaa ansiokkaan uran talossa tehneet tuotesuunnittelija Paavo Alhainen, huoltopäällikkö Kimmo Paakkunainen, huoltopäällikkö Teuvo Leppänen, hitsaaja Juha Lehikoinen, ostaja Hannu Kärki, palkanlaskija Leila Neuvonen sekä CNC-koneistaja Jari Ikonen. Ylen uutinen 3.12.2019 kertoo, että Tasavallan presidentti on myöntänyt tänä itsenäisyyspäivänä yhteensä 3 568 merkkiä isänmaan palveluksessa ansioituneille kansalaisille.

Lue lisää »

Monipuolisia metsätöitä Ylä-Savon sydämessä

29.11.2019 Uutiset

Harvuksen toimintaa kuuluu metsäurakointi: puunkaato, karsinta, puunajo sekä polttopuun myynti. Ajokoneena toimii KESLA-Valtra-metsäpaketti, kaadossa ja karsinnassa Valtra-Nisula-paketti ja polttopuita tehdään pilkekoneella. Urakointia tehdään enimmäkseen vieraan metsissä. Asiakkaina ovat niin yksityiset metsänomistajan kuin paikallinen Metsänhoitoyhdistyskin. Polttopuut tehdään tosin omasta metsästä. Urakointi tapahtuu lähiseudulla. Pisimmät matkat ovat 40 km. Näin ollen koneet ajetaan paikan päälle tietä pitkin. KESLA tuttu merkki jo PATU-ajoilta KESLA-traktorivarusteet ovat Karille tuttuja jo kolmen metsäpakettisukupolven verran. Ensimmäinen paketti oli merkiltään legendaarinen PATU joka sittemmin on ristitty KESLA:ksi. Uusin paketti muodostuu A-sarjan Valtra N104 Hitech-mallista, KESLA 124HD-metsäperävaunusta ja jo aiemmin tutusta KESLA 204T-kuormaimesta. Käyttövoiman riittävyys tilanteessa kuin tilanteessa on varmistettu Keslan valmistamalla lisähydrauliikkapumppusarjalla. Väisäsen töihin KESLA 204T:n 6,8 metrin ulottuma ja 42 kNm:n nostomomentti riittää hyvin. Kuormaimessa hydraulinen esiohjaus Walvoil SD8, jonka jouheat liikkeet ovat tarpeen, kun työskennellään koko päivä metsässä. Tehokkaat puomin työvalot lisäävät työmahdollisuuksia pimeään vuodenaikaan ja parantavat työn tuottavuutta. Aiemmin Väisäsellä oli käytössä 92LHD, mutta sen käytyä pieneksi, hän osti uuden. Uuden vaunun nettokantavuus on 10 tonnia. Ilman vetoa Väisänen ei metsään lähtisi, niinpä uudessa vaunussa on hydraulinen rullaveto ns. Robsonin veto. Se riittää hyvin miehen tarpeisiin. Lisävarusteina perävaunussa ovat kahmariteline ja takavalot. - Kahmariteline on osoittautunut käytössä varsin käteväksi, kehuu Väisänen ja harmittelee, ettei hankkinut perävaunuun suositeltua työkalulaatikkoa. Toimintavarmuus tärkeää Väisäsellä on jo kolmas KESLA-paketti menossa. Se on hankittu Iisalmen AGCO Suomen pisteestä samoin kuin traktorikin. Väisänen tekee koneiden huollot ja korjaukset pääsääntöisesti itse. Tärkein valintakriteeri on ollut toimintavarmuus. - KESLA on osoittautunut käytännössä toimintavarmaksi ja laadukkaaksi tuotteeksi. Varaosat olen tilannut AGCO Suomen kautta ja ne ovat tulleet aina ripsakasti, toteaa Väisänen. Metsässä on tulevaisuutta Väisänen uskoo metsäurakoinnin tulevaisuuteen. Teollisuuslaitosten määrät tuntuvat olevan kasvussa, mikä lisää puun tarvetta entisestään. Väisänen kokee, että traktorivetoisella kalustolla pärjää siinä missä isoilla harvestereilla ja ajokoneilla. - Traktorikaluston käyttöhinta on edullisempi ja käyttökulut ovat alhaisemmat. Konetta voi lisäksi käyttää monipuolisesti muuhunkin, perustelee Väisänen. – Itse olen oikeastaan erikoistunut ensiharvennuksiin, missä traktorivetoiset laitteet ovatkin parhaimmillaan.

Lue lisää »

Avoin työpaikka: Welding Operator | Hitsaaja

20.11.2019 Uutiset

Meillä on haussa ylpeään joukkoomme toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen Welding Operator eli kotoisammin kokoonpanohitsaaja – tai jopa kaksi. Olet yksi avainpelaajista valmistettaessa maailmallakin laadustaan tunnettuja KESLA-nostureita. Ymmärrät hitsauksen laadukkuuden merkityksen lopputuotteelle ja tunnet ylpeyttä kättesi jäljestä.

Lue lisää »