Kesla

KESLAN TYTÄRYHTIÖ MFG COMPONENTS OY MYY MAAHANTUONTILIIKETOIMINTANSA TOOLS FINLAND OY:LLE

29.08.2018 Investor releases


KESLA OYJ                                  PÖRSSITIEDOTE 29.8.2018 klo 13.45   


KESLAN TYTÄRYHTIÖ MFG COMPONENTS OY MYY MAAHANTUONTILIIKETOIMINTANSA TOOLS FINLAND OY:LLE

Kesla ilmoitti syyskuussa 2017 MFG Components Oy:n valmistusliiketoiminnan liiketoimintakaupasta. Samassa yhteydessä yhtiö ilmoitti selvittävänsä jäljelle jääneen noin 2 miljoonan euron suuruisen maahantuontiliiketoiminnan yritysjärjestelymahdollisuuksia. Elokuussa 2018 yhtiö kertoi puolivuosikatsauksen yhteydessä käyvänsä neuvotteluja yhden liiketoiminnasta vakavasti kiinnostuneen osapuolen kanssa.

Neuvotteluprosessin tuloksena osapuolet MFG Components Oy ja Tools Finland Oy ovat sopineet MFG Components Oy:n maahantuontiliiketoiminnan liiketoimintakaupasta tänään 29.8.2018. Liiketoimintakaupan myötä MFG Components Oy:n liiketoiminta ja henkilöstö kolme henkilöä siirtyvät Tools Finland Oy:n palvelukseen lokakuun 1. päivästä alkaen. 

Liiketoimintakaupalla ei ole oleellista välitöntä vaikutusta konsernin tulokseen.

”Kaupan myötä Kesla-konserni jatkaa fokusoitumistaan metsä- ja kierrätysmateriaalien käsittelyä tehostavien ratkaisujen liiketoimintaan. Maahantuontiliiketoiminta taas saa omistajan, jolla on vahva toimialaosaaminen ja kyky kehittää kyseistä liiketoimintaa.” kertoo Keslan toimitusjohtaja Simo Saastamoinen.


KESLA OYJ

Simo Saastamoinen
toimitusjohtaja

LISÄTIETOJA:

Toimitusjohtaja Simo Saastamoinen, 040-560 9310

JAKELU:
Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.kesla.com


Kesla on metsäteknologian kehittämiseen, markkinointiin ja valmistukseen erikoistunut konepajakonserni, joka hallitsee aines- ja energiapuukorjuun tuotantoketjun kannolta tehtaalle. Keslan tuotteita ovat mm. kuormaimet ja metsäperävaunut, puutavara-, metsäkone- ja kierrätysnosturit, harvesteri- ja energiakourat sekä hakkurit. Kesla on tytäryhtiönsä kautta voimansiirron tuotteiden maahantuoja suomalaiselle konepajateollisuudelle. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2017 42,7 miljoonaa euroa. Konsernin viennin osuus liikevaihdosta oli 62,1 %. Vuonna 1960 perustetulla Keslalla on tuotantolaitokset Joensuussa, Kesälahdella ja Ilomantsissa, maahantuontiyhtiö Tohmajärvellä sekä myyntiyhtiö Appenweierissa, Saksassa. Keslan palveluksessa on 256 henkeä. Keslan A-osakkeet noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä.