Kesla

Traktorin metsävarusteet

Valitse lähin jälleenmyyjäsi
Tuoteryhmän jälleenmyyjät

KESLA on ollut jo yli 30 vuotta globaali edelläkävijä traktoreiden metsävarustelussa, PATU-nimellä tuotteet on tunnettu globaalina markkinajohtajana kaikkialla maailmassa 1980-luvulta saakka. KESLA on kehittänyt laajan valikoiman puutavarakuormaimia, metsäperävaunuja ja lisälaitteita, jonka avulla traktorin varustaminen tehokkaaseen puunkorjuuseen on helppoa. KESLA tarjoaa oikean ratkaisun niin raskaaseen ammattikäyttöön kuin metsänomistajien omatoimiseen puunkorjuuseenkin.

KESLA pystyy, ainoana valmistajan maailmassa, tuomaan raskaan sarjan puutavara-auto-, metsäkone- ja teollisuusnostureista kertyneen kokemuksen traktoriin asennettavien kuormainten ja vaunujen maailmaan. Tämä näkyy tuotteiden ylivoimaisina ominaisuuksina ja kestävyytenä, mutta myös valmistajan kyvyssä kuunnella ja palvella asiakasta tuotteen koko elinkaaren ajan.

Tuotteet
Valinnoillasi ei löytynyt tuotteita
Referenssit

KESLA 316T on maatilan monipuolinen apuri

09.08.2017 Referenssit

Kari Pekonen on pyörittänyt maatilaa Parikkalan Kirjavansalossa vuodesta 2001 alkaen. Maatilaan kuuluu peltoa 220 ha, metsää 70 ha ja lisäksi 400 päätä lihakarjaa. Maatilan urakointi hoituu oman, erillisen yrityksen kautta. Urakointitöissä on alusta alkaen ollut mukana KESLA-kuormain.

Lue lisää »

Pilkettä liikenteeseen KESLA 204T:llä

09.08.2017 Referenssit

Pilkenetti on parikkalalainen yritys, joka valmistaa tarjoaa puun lämpökuivauspalveluita ja polttopuuta. Yritys on perustettu vuonna 2011. Yrityksen omistavat Antti Paajanen ja Juha Tuupanen, joista jälkimmäinen toimii tällä hetkellä myös yrityksen toimitusjohtajana ja on aktiivisesti mukana päivittäisessä toiminnassa

Lue lisää »

Savonrannalla uskotaan kourakuormaimen monikäyttöisyyteen

23.09.2016 Traktorin metsävarusteet

Savonrantalaisella Jouko Makkosella on käytössä jo viides KESLA-kuormain, nimenomaan kourakuormain, jota hän pitää parhaana ratkaisuna maatilalle. Uusimman kuormaimen hän hankki 2015, kun pojalle sukupolvenvaihdoksen yhteydessä siirtynyt KESLA 204-kuormain ei joutanutkaan lainaan maatilan töiltä. Uuden kuormaimen hankinnan yhteydessä Jouko sai myös yhden ajatuksensa valmiiksi tuotteeksi – nimittäin kouraan kiinnitettävät paalipihdit.

Lue lisää »

Metsätalous vahvistuu Johanssoneilla

28.10.2015 Uutiset

Maanviljelijä Fredrik Johansson perheineen asuu Jönköpingin lähellä Ruotsissa. Kuten muuallakin, myös Ruotsissa maataloudella on suuria haasteita. Metsäpuolella tilanne on kuitenkin parempi ja puu käy kaupaksi hyvin. Johanssonin maatilalla metsällä onkin jatkuvasti kasvava osuus maatilan toiminnassa.

Lue lisää »

Riikosten maatilalla traktori palvelee tilalla ja metsässä

16.09.2015 Traktorin metsävarusteet

Outokummun Harmaasalossa monipuolisesti toimiva Riikosen tila päätti vuosituhannen alussa laajentaa koneurakointia myös metsäpuolelle. Päätöksen taustalla oli jatkuva kysyntä metsätöihin. Niinpä vuonna 2001 taloon tuli ensimmäinen Keslan kone, legendaarinen PATU.

Lue lisää »

Kotalahdilla traktorikalusto ohitti ajokoneen

15.09.2015 Traktorin metsävarusteet

Kun korpilahtelainen Kosti Kotalahti oli hankkimassa puun korjuuseen kalustoa, oli mietinnässä alkuun järeä ajokone. Eri vaihtoehtoja puntaroimalla Kotalahti päätyi kuitenkin traktorikalustoon sen monikäyttöisyydenja helpon siirrettävyyden vuoksi.

Lue lisää »

20 000 tuntia moton jäljillä

15.09.2015 Referenssit

Metsissä Punkaharjun suunnassa käy vilske, kun Kyösti Tiainen ajaa moton jäljiltä puita tienvarsipinoihin. Kuljetukseen Kyösti käyttää KESLA 12MD-vaunua ja Forestesteri 400-kuormainta 120 hevosvoimaisen Valtra M120-traktorin vetämänä.

Lue lisää »

Videot
Asiakaspalautteet
Tuoteryhmän FAQ
Voiko KESLA-nostureita käyttää muuhun tarkoitukseen, kuin puiden lastaamiseen?


Kyllä, KESLA-nostureita ja kuormaimia voi käyttää varsin moneen tarkoitukseen - ei pelkästään puun käsittelyyn. Yleensä kuitenkin tarvitaan toisenlainen kahmari. KESLA-nostureita käytetään mm. kalkin, bioenergian, jätteen, polttopuiden tai metallin käsittelyyn.

Ovatko myynnissä olevat sorakahmarit sopivat vuoden 2010 KESLA 18 -kahmariin?


Esitellyt sorakahmarit eivät käy ko. malliin, mutta sen sijaan meillä on vastaavia sorakahmarisarjoja vanhempiin kahmarimalleihin - myös kyseiseen KESLA 18-kahmariin. Kahmareiden lisävarusteita voi kysellä varaosamyyntimme kautta.

Ovatko kaikki KESLA-metsäperävaunut 1-palkkirunkoisia? Miksi?


Kyllä ja syystäkin. Kuormatulla vaunulla maastossa ajettaessa vaunun runkoon kohdistuu voimakkaita vääntöjä, jotka 1-palkkirunkoinen rakenne kestää paremmin kuin 2-palkkirunkoinen. Yhden palkin rakenne pääsee hallitusti joustamaan suunnitelluista kohdista. Kahden runkopalkin rakenne on jäykempi, jolloin toistuvien vääntöjen aiheuttamat rasitukset murtavat aikaa myöden rakenteen.

Onko aisaohjaus vakiovarusteena kaikissa KESLA-metsäperävaunuissa?


Kyllä, kaikissa KESLA-metsäperävaunuissa on aisaohjaus. Pienimmässä vaunumallissa (KESLA 82) on yhdellä sylinterillä varustettu aisaohjaus. Muissa malleissa on voimakas, kahdella sylinterillä toteutettu aisaohjaus vakiovarusteena. Aisaohjauksen laaja liikerata (33-40-astetta) helpottaa vaunun käsittelyä harvennuksilla.